Tetik Parmak

Tetik parmak doğum sonrası ilk 5 yaş da ve erişkin dönemde genelde baş parmakta görülen bir rahatsızlıktır. Baş parmakta kilitlenme ve parmağını rahat hareket ettirememe durumudur. Kilitlenen parmak bazen kendiliğinden açılır.

Bebeklik döneminde görülen tetik parmağı öncelikle çocuk ortopedisi ile ilgilenen ortopedi hekimi muayene etmelidir. Bu çocukların çoğunda egzersiz ile hastalık geçmektedir. O yüzden tetik parmak rahatsızlığında yoğun egzersize devam edilmeli, belli aralıklarla ortopedi hekimi tarafından kontrol yapılmalı ve erken dönemde ameliyat yapılmamalıdır.

Erişkin dönemde tetik parmak özellikle parmakların çok kullanılması gereken ağır işlerde çalışanlarda ve romatizma hastalığı olanlarda görülmektedir. Tetik parmak rahatsızlığı olan hastalarda mutlaka romatizma testleri yapılmalıdır. Erişkin yaş grubunda egzersiz ile çocuklarda olduğu kadar başarılı sonuçlar elde etmek çok mümkün değildir. Ancak tanı sonrası egzersiz tedavisi başlanmalı, hastalar fizyoterapi merkezlerine yönlendirilmeli, gerekirse tetik bölgesine enjeksiyonlar yapılmalıdır. 2-3 aylık egzersiz sonrası sorun devam ediyorsa cerrahi tedavi uygulanmalıdır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

skolyoz
Skolyoz

Skolyoz (omurga eğriliği), omurganın yana doğru eğilmesiyle ‘’S’’ veya ‘’C’’ şeklini …

Devamını Oku
dogum-felci
Doğum Felci

Doğum felci doğum esnasında ortaya çıkan önemli bir yaralanmadır. Uzamış doğum, iri b…

Devamını Oku
kalca-ultrasonu-gerekli-mi
Kalça Ultrasonu Gerekli Mi?

Yenidoğan bebeklerde kalça ultrasonografisi (USG) oldukça önemli bir yöntemdir.…

Devamını Oku