Kök hücre tedavisi son dönemde geliştirilen ve her gün tıp pratiğinde yeni uygulama alanları bulan başarılı tıbbi uygulamalardan biridir. Ortopedi açısından kök hücre daha çok eklem kireçlenmelerinin erken safhasında, uyluk kemiğinin topuzunun ve dizin çürümesinde (avasküler nekroz), eklemlerin kıkırdak hasarlanmalarında ve bazen dirençli kemik iliği ödeminde uygulanmaktadır.
Kök hücre göbek çevresindeki yağ dokusundan alınmaktadır. Ameliyathane koşullarında lokal anestezi altında özel enjektör sistemleri ile göbek çevresinden yağ dokusu alınır. Bu yağ dokusu özel sistemler içinden geçirilir. Yaklaşık yarım saatlik bir işlem süresi sonunda kök hücreler elde edilmiş olur. Ardından sorunlu bölgeye kök hücreler enjekte edilir. Bu işlem sonrası herhangi bir kısıtlama yoktur. Aynı gün de hastaneden taburcu edilir. Hasta ertesi gün normal hayatına dönebilir.
Kök hücre tedavisi elbette tam garantili bir tedavi yöntemi değildir. Tedavi başarısı hastadan hastaya değişmektedir. Kök hücre tedavisinde temel amaç hastalığın daha kötüye gidişine engel olabilmektir. Ancak uyluk kemiğinin topuzunun çürümesi olgularında kök hücre tedavi başarı şansı oldukça yüksektir. Ancak bu hastalarda kök hücre işlemi sonrası hastanın 3 hafta süreyle ayağını tam yükten kurtarması (yere basılmayacak) ve 3 hafta süreyle de kısmı basması gerekir.