Dadı Dirseği Nedir?

Dadı dirseği çocuklarda ilk 4 yaşta sık görülen bir rahatsızlıktır. Bu yaş grubunda bebeklerin dirsek eklemi oldukça gevşektir ve dirsek bağları zayıftır. Yürüme esnasında anne ve baba genelde bebeğin elinden tutarlar. Bu esnada çocuğun devamlı hareketli olması ve düşer gibi olması sebebiyle elinden çekilirse dirsek ekleminde yarı çıkık (dadı dirseği) oluşur. Bebek ciddi bir ağrı hisseder ve kolunu hareket ettiremez. Dirsek bölgesinde çok hafif bir şişlik olur ve bebek dirseğini kimseye elletmez.

Aile düşmeden böyle bir durum oluşmasından dolayı şaşkınlık içindedir. Telaş içinde acil servise gelirler. Bu bebeklerde dirsek grafisinin çekilmesi gerekli değildir. Ortopedi hekimi dadı dirseğini bir manevra ile yerine oturtur. Çocuğun ağrısı birden geçer. 10 dakika hareketsizlik sonrası çocuk dirseğini tekrar hareket ettirmeye başlar. Bebeğin kolunu ağrısız şekilde yukarı kaldırması (başının üstüne) hastalığın tamamen geçtiğini gösterir.

Eğer dadı dirseği sık oluşuyorsa dikkat edilmesi gerekir. O durumda kolun bir bandaj içinde 3 hafta süreyle istirahate alınması gerekir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ice-basma
İçe Basma

Çocuklarda içe basma oldukça sık rastlanılan ve aileleri çok endişelendiren bir durum…

Devamını Oku
cocuklarda-ayakkabi-kullanimi
Çocuklarda Ayakkabı Kullanımı

Çocuklarda ayakkabı kullanımı anne ve babaların kafalarını çok kurcalayan bir sorundu…

Devamını Oku
kalca-ultrasonu-gerekli-mi
Kalça Ultrasonu Gerekli Mi?

Yenidoğan bebeklerde kalça ultrasonografisi (USG) oldukça önemli bir yöntemdir.…

Devamını Oku